fredag 16 oktober 2009

Tibet, Kina (del 1)

Hej alla har kommer lite bilder fran Tibet! Vi gissar pa att ni ar nyfikna hur Tibet ser ut sa denna gang har vi fler bilder som kommer i tre delar blir for mycket annars.

Vi borjade med att aka fran Kathmandu i en buss och det var ingen komfortabel resa. Nar vi val var framme vid kinesiska gransen sa var de petnoga med att kolla i vaskorna speciellt i bocker de bladdrade i varje sida och kollade pa bilder osv. Sa tog lite tid for oss med sex Lonely Planet-bocker. Sen kom det jeepar och hamtade upp oss och direkt skulle det bli trafikstockning plus stenras sa att det drojde flera timmar innan vi kunde aka vidare. Nar vi val kom fram till gasthuset i Nyalam (3750m over havet) sa var det ruskigt kallt rummet hade ingen isolering minusgrader var det sakert.

Andra natten var i Lhatse (4050m) och dar var det inget bra hotellrum heller. Var fortfarande kallt och John madde riktigt daligt fran Nyalam.

Sen akte vi vidare till Shigatse (3,840m) mycket storre stad om man jamfor med de tva forsta och har fick vi ett fint hotellrum med dusch och kunde sova gott.

Fjarde dagen blev i Gyantse (3,977m) nu borjade vi langta efter att komma fram till Lhasa efter att ha suttit i jeep hur manga timmar som helst.

Sista etappen Gyantse-Lhasa (3,490m) akte vi forbi Yamdroksjon och det var fint med turkost vatten. Vi var sugna pa att ta dopp men vi gissade pa att det skulle vara skitkallt.
Vi kan sammanfatta resan att det var valdigt odsligt men vackert. Aven om det var flera timmars bilresa varje dag sa ar det vart och resa hit. Ar nog fa stallen i varlden som har vackrare natur.

Nu ar vi i Lhasa och det var inte precis vad vi forvantade oss efter att ha sett de andra staderna. Kanns som vilken kinesisk stad som helst. Inget speciellt har sa om ni vill se det genuina av Tibet sa reser ni till de andra staderna.

Vi aker harifran till Bangkok i overmorgon ska bli skont med sol.. eller inte? Efter att ha kollat vaderrapporten sa verkar det bli regn veckan ut. Ja vi far se.

Halsningar fran oss tre.

Henrik vid kinesiska gränsen

Vår jeep

Första natten i gästhuset Nyalam. Var minusgrader i rummet som inte hade någon isolering

Ett gäng vilda jakar på vägen. Är ganska vanligt att flockar korsar vägen

Himalaya

Vi stannade vid en mindre by och mötte nyfikna tibetanska barn





Bakom oss så ser man Himalaya

Religiösa flaggor som finns uppe på bergen överallt

Palkhor-klostret



Vi åkte genom Tibet i en karavan av jeepar

Vi på väg till Lhatse



8 kommentarer:

  1. Låter som en strapatsrik resa runtom i Tibet, härliga bilder på barnen oxå. Kul att ni fotar så mycket, det känns som man ä med! Hoppas bara ni får lite sol och värme på nästa plats...
    Var rädda om er alla tre:)

    SvaraRadera
  2. Toppenkul att att ni uppdaterat! Kul att få ta del av de fina bilderna och den innehållsrika texten - ni upplever verkligen mycket! Ni får hoppas på bättre väder framöver.

    Ha det så bra och hoppas ni alla fortsätter att vara friska!

    Ewy och Bernt

    SvaraRadera
  3. vilken fantastisk resa ni får vara med om!! härliga bilder ni visar upp och söta barn ni träffade! :) håller tummarna för att ni får sol och värme i thailand! hur länge ska ni vara där? kram

    SvaraRadera
  4. jäkla härlig upplevelse!!!

    ha det så härligt därborta!

    var rädd om er!!! kram gaston

    SvaraRadera
  5. Hej grabbar

    Jag blir så avundsjuk på allt ni får vara med om men kul att ni delar med er via bilderna ni lägger in. Det är kallt i Stockholm också och om jag fick välja skulle jag hellre var med er i Tibet och frysa. I Thailand kommer garanterat att få det varmare och skönare.
    Ge järnet ha kul. Hälsningar Dick

    SvaraRadera
  6. Tibetanska barn är så himla söta! Som vanligt - härliga bilder! :) Så annorlunda... Alltså jämfört med andra länder i Asien. Kul med lite omväxling :)

    SvaraRadera
  7. Tja grabbar.
    Kan säga att AIK vann mot bajen igår.
    Nu är vi två matcher från guld.
    Hata göteborg och ha det så jävla bra.

    SvaraRadera
  8. Hej Henrik med kompisar !
    Härligt att Ni ger Er iväg och tittar på världen.
    Vilken härlig resa. Var rädd om Er och ha det så bra. När Ni kommer till Puket åk till Karon Beach och ta in på danskens hotell som är bra och billigt. Man får äta så mycket man vill till frukost vilket ingår i rumspriset.
    Där bodde Bernt och jag.
    Hälsningar
    Godfather Gunnar och Åsa

    SvaraRadera